The Chick

Great food
Great people
Made with love
Made to love

Yesterday

Meets tomorrow

Begin 2017 verkocht De Kerkfabriek de bekende Mechelse Congregatiekapel en de aanpalende Kanunnikswoning aan drie bevriende, ondernemende Mechelaars: Elsje Van den Bogaert, Mehdi Mathlouthi en Wim Voss. Kaasmeester Harry Schockaert stapte samen met dochters Ann en Sophie mee in het verhaal en zo werd Taste M geboren vanuit een gemeenschappelijke visie om een ongezien smaakbelevingscentrum te creëren. Het gebouw werd onderverdeeld in The Chick, The Cellar en The Chapel, elk met een eigen smaakconcept en een eigen gezicht.

The Chick huist in een 16de eeuws gebouw dat meer dan twee eeuwen lang in handen was van de Zestig Gebroeders van het Sint-Romboutskapittel. Na de openbare verkoop op het einde van de achttiende eeuw, kwam het pand in handen van de Mechelse Kanunnik Dhanis. Tal van priesters zagen er het licht tot het gebouw in 1985 verhuurd werd aan de Archeologische Vereniging Oud-Mechelen. Vanaf 2004 vormt het gebouw het hoofdkwartier van Contour, die je kent van de Biënnale voor Bewegend Beeld die elke twee jaar in de Dijlestad neerstrijkt. Op de bovenverdieping huist de Jazzzolder.

De kapel zag het levenslicht in 1856 en werd volledig gefinancierd door privégiften van de Mechelaars. Architect P.J.A De Cocq (toeval bestaat niet) ontwierp het gebouw met eclectische voorgevel, tal van heiligenbeelden en een kruisweg voor de Mechelse Congregatie van de Dienstmaagden van Maria. Die congregatie blies zijn laatste kaars uit in 1949. Vanaf dan vormt de kapel het decor voor concerten en toneelstukken. The Chapel brengt ook vandaag smaakvolle events, gaande van (aperitief)concerten tot exposities, recepties of diners.

De kelders onder de gebouwen bestaan uit twee ongelijke kelders met een tongewelf. De constructie wijst in de richting van een bouwdatum die zeker teruggaat tot de eerste helft van de 16de eeuw. Na jaren van onbruik worden ze herbestemd: The Cellar wordt een interactie tussen de kazen van kaasmeester Schockaert, die zelf meer dan 100 jaar ervaring op de plank kan leggen, en een unieke selectie wijnen, bubbels en spirits samengesteld door onszelf met behulp van onze sommeliers, winelovers en winefriends. Dit met een (h)eerlijk resultaat. 

Drie zaken

Elk met een

eigen gezicht

Nieuwsbrief

blijf op de

hoogte

Ik ga akkoord met de privacy policy van Taste M.

Ontdek

Taste M

Authentieke, zestiende-eeuwse kelders en een memorabele kaas- en wijnbeleving by kaasmeester Schockaert, onze sommeliers & winelovers. Meer dan 250 wijnen, spirits & bubbels in combinatie met perfect gerijpte kazen. 

Smaakvolle events in een hemels kader
en een uniek stuk Mechels erfgoed. Een uniek decor voor exposities, diners, recepties en (aperitief)concerten.

Tot gauw

Take a bite

Woensdag

18u-23u30

Donderdag

18u-23u30

Vrijdag

  

18u-23u30

Zaterdag  

18u-23u30

Sint-Romboutskerkhof 2, 2800 Mechelen